Erdvus ir modernus dizainas su transformuojamomis stiklo pertvaromis

Išskirtinė prabanga, galia ir komfortas, tai aspektai jungiantys „Bentley“ automobilių modelius ir atsispindintys salono Vilniuje interjero elementuose. GEZE įmonės transformuojamos stiklo pertvaros padėjo sukurti „Bentley Vilnius“ ekspozicijų dizainą kupiną šviesos, modernumo ir elegancijos, kad apsilankę klientai jaustųsi išskirtiniai – visai kaip vairuodami „Bentley“ automobilius.

GEZE MSW sukuria transformuojamą parodų zoną

MSW siena, kai reikia, atskiria parodos zoną ir gali būti lengvai perkelta, kad būtų atidaryta plotas.

MSW in Bentley Vilnius 3

Legendinių britiškų „Bentley“ automobilių atstovybė Lietuvoje įsikūrusi moderniame trijų pastatų verslo komplekse „Quadrum“. 600 kv. m. dydžio ekspozicinėje erdvėje, kurioje 200 kv. m. skirta „Maserati“, o 400 kv. m. „Bentley“ prekės ženklams, vienu metu gali būti demonstruojami šeši automobiliai. Didžiulė erdvė ir skirtingi ekspoziciniai automobilių modeliai daro įspūdį klientams, tačiau taip pat kelia interjero sprendimų ir erdvės dalijimo iššūkius dizaineriams. Vienas jų buvo „Bentley“ ir „Maserati“ prekių ženklų automobilių salonų atskyrimas. Ieškota būdų, kaip išlaikyti ekspozicijos bendrumą, bet sukurti atskiras erdves neprarandant dinamiškumo, kurį siūlo didelė atvira salė. Būtent tokį sprendimo būdą pateikė įmonė GEZE su transformuojamomis stiklo pertvaromis. Įmonė GEZE yra pasaulyje gerai žinoma automatinių durų, vėdinimo sprendimų, varstymo technikos ir apsaugos sistemų langams ir durims gamintoja.

Bentley salone panaudoto produkto GEZE MSW transformuojamųjų pertvarų paskirtis yra laikinai atskirti patalpų erdves. Tokiu būdu viena didelė salono erdvė tampa suskirstyta į kelias mažesnes erdves, kuriose gali vykti skirtingos ekspozicijos. Pertvarų modulinė struktūra leidžia pritaikyti jas projekto funkciniams reikalavimams. „Esminis MSW sistemos privalumas yra toks, kad atskiriamas erdves galima formuoti lanksčiai, išgaunant aptvėrimą ne tik tiesiomis linijomis, bet ir lenktomis įvairiais radiusais, formuojant kampus ir pan. Tuo metu, kai pertvara nėra reikalinga, jos visi segmentai rankiniu būdu lengvai sustumiami į parkavimo mechanizmą.“, - pasakoja GEZE atstovas Laimonas Lukoševičius. „Bentley Vilnius“ salone buvo sumontuotos dvi 7 metrų ilgio GEZE MSW Classicline dizaino pertvaros, kurių kiekviena sudaryta iš 7 slankiojančių ir 1 varstomo segmento.

Esminis MSW sistemos privalumas yra toks, kad atskiriamas erdves galima formuoti lanksčiai, išgaunant aptvėrimą ne tik tiesiomis linijomis, bet ir lenktomis įvairiais radiusais, formuojant kampus ir pan. Tuo metu, kai pertvara nėra reikalinga, jos visi segmentai rankiniu būdu lengvai sustumiami į parkavimo mechanizmą. Segmentams panaudoti balta plėvele laminuoti stiklai, todėl uždarytoje padėtyje pertvara ne tik atitveria erdves, bet ir apsaugo nuo nepageidaujamų žvilgsnių.

Laimonas Lukoševičius, GEZE Pardavimų inžinierius

MSW stiklo pertvaros

MSW stiklo siena perkelta į šoną, atveriant parodų zoną „Bentley Vilnius“.

SW stiklo pertvarų montavimą ir gamybą vadovaujantis GEZE techniniais katalogais atliko įmonė „Almeca.“ Pasak „Almeca“ technikos direktoriaus Vygando Milašiaus, pertvarų montavimo procesas „Bentley Vilnius“ salone buvo labai sėkmingas. Vieninteliu iššūkiu tapo "Quadrum” pastato perdangos. „Esamos pastato perdangos pagamintos iš įtempiamojo gelžbetonio todėl buvo labai apribotos zonos kur būtų galima pritvirtinti mūsų laikančiąją konstrukciją. Bet pavyko sėkmingai viską suderinti ir manau turim puikų rezultatą.” Bentley atstovė Ieva Navikaitė sako, kad GEZE pertvaros dizainas visiškai atitiko jų lūkesčius ir keliamus kriterijus.

Labiausiai džiugina produkto mobilumas. Mūsų ekspozicijos nuolat keičiasi, keturis kartus per metus vyksta renginiai, todėl ypač svarbu, kad turime galimybę praplėsti erdvę, kai to reikia. O suskleista stiklo pertvara visiškai įsilieja į mūsų salono erdvę ir tampa nepastebima.

Laimonas Lukoševičius, GEZE Pardavimų inžinierius
Stiklo sienos dalys lengvai perkeliamos į pusėje, nes jie tolygiai juda profiliuose.

GEZE MSW transformuojamųjų pertvarų sistema yra plačiai naudojama įvairiuose projektuose visame pasaulyje. Dažniausiai naudojami skaidrūs, matiniai arba dažyti saugaus stiklo lakštai, o patys segmentai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų, medžio, metalo, ar kitų. Tai daro MSW sistemą universalią ir lengvai pritaikoma kliento poreikiams. Vienas iš pavyzdžių, centrinė traukinių stotis Osle, Norvegijoje, kurioje MWS sistema įdiegta kaip prekybos zonos fasadas. Plačios stiklo plokštės kuria šviesią, erdvią, modernią architektūrą. GEZE projektiniai sprendimai atitinka aukščiausius funkcionalumo, kokybės ir dizaino reikalavimus. Integruotas planavimas ir universalumas yra pagrindinės išankstinės sąlygos, kuria įmonė vadovaujasi norėdama įgyvendinti projektinius sprendimus.