2003-2008 metai: Aukšciausio lygio automatinemis varstomosiomis durimis GEZE patenkina Šiaures šaliu prieigos be barjeru sistemu paklausa

Antrajame musu sukakties istorijos straipsnyje susitelkiame i kita idomu 5 metu laikotarpi, kuri charakterizavo ir „GEZE Scandinavia“ vidinis augimas, ir besikeiciantys išorines aplinkos prioritetai. Per ši laikotarpi statybos pramone išties susitelke i pastatu prieinamuma, taciau tai neapsiribojo vien galimybe patekti i pastatus be barjeru. Regiono statybos reglamentuose, nacionaliniuose teises aktuose pradeta skirti daug daugiau demesio visu žmoniu teisei lengvai patekti i pastata ir pastate laisvai judeti, ypac jei pastatas – tai viešoji arba sveikatos priežiuros istaiga.

Automatines duru pavaros patenkina paklausa rinkoje

Powerturn

Powerturn from GEZE

Barjeru išvengimas visada buvo ir tebera svarbus GEZE prioritetas, galvojant butent apie kuri atsirado daug reikšmingu automatiniu duru pavaru naujoviu. 2003-2008 m. dauguma duru rinkoje buvo varstomosios, todel pavara „GEZE Slimdrive EMD-F“ Šiaures šalyse buvo itin sekmingas produktas. Rekordiškai mažas „Slimdrive EMD-F“ aukštis sieke tik 7 cm, todel ši pavara puikiai tiko igyvendinant Šiaures šaliu architektu projektus. Ši pavara ir tada, ir iki šiol yra labai patikima ir veikia užtikrintai. Po keliu metu GEZE pristate „Powerturn“ – galingiausia musu pavara. Ši pavara yra išskirtine – jos galios pakanka valdyti iki 600 kg sveriancioms varcioms. Tai iki šiol galingiausia musu varstomuju duru pavara, kuri rinkoje yra itin populiari.

Vidinis musu padalinio augimas

Søreide mokykla

Søreide Primary School Norway

2003 metais buvo isteigtas „GEZE Scandinavia“ skyrius Norvegijoje. Pirmieji trys kolegos iš Norvegijos po šali keliavo demonstruodami gaminius iš ju automobiliu bagažiniu. Puikiai išmanydami rinka ir statybu pramone jie jau netrukus iškovojo ženklia rinkos dali ir sulauke lojaliu klientu. Dalis šiu klientu iš GEZE perka iki šiol.
Norvegijoje visuotinius projektavimo reikalavimus nustato statybos reglamentas TEK 10. Šiame reglamente nurodyta: jei duru negalima atidaryti ne didesne kaip 2 kg jega, jos turi buti automatizuotos. Labai idomus ir šiuolaikiškas statybos projektas, kuriuo pademonstruota prieiga be barjeru, yra Søreide pradine mokykla Bergene. Šioje pradineje mokykloje reikalavimai del funkcionalumo ir gero, visiems žmonems tinkamo dizaino, tapo žaisminga, išraiškinga ir saugia mokyklos aplinka. „Visa mokyklos pastato duru automatika patieke GEZE“, – sako GEZE Norvegijos padalinio vadovas Hallvard Banken. „Slimdrive EMD-F“ šioje mokykloje tapo itin sekmingu produktu. Tai produktas, kuriame pastato automatika dera su prieigos kontroles galimybemis. Mažas aukštis ypac tinka situacijose, kai durys ileidžiamos i gilu rema“. Ponas Hallvard yra vienas iš pirmuju GEZE Norvegijos skyriaus darbuotoju, su Norvegijos komanda jis dirba jau 20 metu.

Slimdrive EMD-F šioje mokykloje tapo itin sekmingu produktu. Tai produktas, kuriame pastato automatika dera su prieigos kontroles galimybemis. Mažas aukštis ypac tinka situacijose, kai durys ileidžiamos i gilu rema.

Hallvard Banken, GEZE Norvegijos šalies vadovas

Puikus projektai su bekompromisiu prieinamumu, kad ir kokie butu mobilumo iššukiai

Pilna prieiga „Musholm“ centre

Visiškas Musholm centro prieinamumas.

I Danijos rinka irgi žengeme pasitelke darbuotojus vietoje. Pirmieji 3 darbuotojai pradejo 2003 metais, o netrukus atsirado ir Danijos GEZE biuras. Kadangi vietoje buvo daugiau žmoniu, rinka pradejo augti sparciai. Nors reikšmingas strategijos komponentas buvo kasdienis pardavimas platintojams, neužilgo buvo pradeta daugiau demesio skirti ir projektams. GEZE tapo patikimu tiekeju ir pagalbininku Danijos neigaliuju organizacijai, dalyvaujanciai statant dideli jungtini biuru pastata. Šis pastatas buvo skirtas bendrai naudoti ivairioms mažoms organizacijoms. Savaime suprantama, jis turejo buti visiškai prieinamas kiekvienam žmogui. Prieiga be barjeru cia buvo pakyleta i visiškai nauja lygi. Visi takai, durys ir priešgaisrines saugos priemones buvo suprojektuoti galvojant apie prieinamuma nepriklausomai nuo mobilumo iššukiu. Per visa projekta GEZE darbuotojai vietoje ir produktu ekspertai iš musu pagrindinio biuro Vokietijoje reguliariai bendravo su projekto vadovais paciame objekte. Šiandien šis pastatas, iki šiol atliekantis ta pacia funkcija, yra gyvas keliu pritaikytu sprendimu, specialiai išrastu siekiant užtikrinti prieinamuma, pavyzdys.

Naudingos žinios busimiems projektams

Daug žiniu, kurias gavome dalyvaudami Danijos neigaliuju organizacijos pastato projekte, panaudojome kurdami sprendimus 10 metu po to, kai Danijos GEZE padalinys tieke produktus Musholm laisvalaikio, sporto ir konferenciju centrui. Cia prieiga be barjeru yra esminis dalykas, nes norima, kad i šia vieta atvykti galetu visi žmones. GEZE automatiniu duru sprendimais klientai yra labai patenkinti, nes šie sprendimai padeda užtikrinti visiška prieinamuma.
Prieinamumas ir automatiniu duru sprendimai ir toliau yra labai svarbus „GEZE Scandinavia“ verslo komponentai. Kitame straipsnyje pasakosime apie musu istorija 2008-2013 metais, pažvelgsime i to laikotarpio rinkos tendencijas, modernius sprendimus ir idomius projektus.

Leiskimes i šia kelione drauge….